OBIECTIVUL GENERAL AL STRATEGIEI „DIASPORA 2025”

25.03.2016
Obiectivul general al Strategiei „Diaspora 2025”
 

Obiectivul general al Strategiei Naţionale „Diaspora 2025” este dezvoltarea unui cadru dinamic şi eficient de colaborare între instituţiile statului şi diasporă, declaraţia aparţine directorul Biroului pentru relaţii cu Diaspora, Valeriu Turea şi a fost făcută pentru Radio Moldova Actualităţi.

 

Potrivit lui Valeriu Turea, inițiative comune lansate în acest sens au capacitatea de a facilita opțiunile de întoarcere productivă a diasporei.


„Strategia stabilește și patru obiective mai specifice pentru următorii zece ani: elaborarea și dezvoltarea cadrului strategic și operațional al domeniului diaspora, migrație și dezvoltare; asigurarea drepturilor diasporei și consolidarea încrederii comunităților noastre față de autorități; mobilizarea, valorificarea și recunoașterea potențialului uman al diasporei și implicarea diasporei în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova”, a remarcat oficialul.

 

De asemenea, Strategia propune acțiuni concrete pentru consolidarea diasporei moldovenești prin lansarea unei serii de programe concepute pentru a extinde rețelele asociațiilor create de concetățeni și a crea puncte de conexiune tematice, conform intereselor cetățenilor aflați în afara țării.

 

Strategia „Diaspora 2025” este primul document strategic al Guvernului care are drept scop promovarea și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor țării, indiferent de locul în care se află.

 

Sursa: trm.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.