OCCIDENTUL VEDE INTEGRAREA ÎN REGIM SINCRON A UCRAINEI ŞI MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

08.06.2012
Foto: moldovenii.md

Integrarea Ucrainei și Moldovei în regim sincron în Uniunea Europeană ar fi fost o variantă ideală pentru Occident, a declarat fostul șef al Europarlamentului, Jerzy Karol Buzek, citat de agenţia „Novii Reghion”.

 

„Pentru Uniunea Europeană, această variantă ar fi fost ideală. Ucraina ar fi putut acorda Moldovei ajutor în reglementarea diferendului transnistrean. Și acest lucru ar fi fost benefic pentru ambele părți. Țările , care vor să adere la UE, sînt într-o permanentă concurență și sînt foarte atente față de succesle țării vecine. Logica este următoarea: cîteva țări membre ale «Parteneriatului estic» pot merge pe calea integrării împreună”, - a specificat Buzek.

 

Totodată, oficialul european a menționat succesele Moldovei în domeniul integrării, deoarece relațiile Ucrainei cu UE s-au înrăutățit în legătură cu arestul Iuliei Timoșenco și a altor reprezentanți ai opoziției.

 

În același timp, începînd cu 2009, Moldova a făcut progrese semnificative privind adaptarea la normele și standardele europene, reformarea economiei. Sigur, ea rămâne încă o țară foarte săracă, are o problemă: Transnistria, dar lucrează la soluționarea ei .. Și, totuși, integrarea Moldovei și a Ucrainei este analizată împreună”, a menționat Buzek.


Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.