OMANUL LANSEAZĂ SERVICIUL VIZELOR ELECTRONICE

26.06.2017
Omanul lansează serviciul vizelor electronice
 

Procesul simplificat de perfectare a vizelor (e-Visa), urmează conform estimărilor să atragă în țară aproximativ 5 milioane de turiști.

Este preconizat ca această inovație să accelereze procesul de perfectare a documentelor de intrare și de achitare a taxelor pentru vize, acum acest lucru va putea fi făcut pe portalul special https://evisa.rop.gov.om/home# al Poliției Regale a Omanului (ROP) prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

 

Costul taxei pentru viză va fi de 20 Rials (OMR) pentru turiștii străini și de 5 riali pentru cetățenii din țările Golfului.


Potrivit ministrului Turismului din Oman Ahmed bin Nasser bin Hamad Al Mahrazi, e-viza va fi una dintre cele mai eficiente metode de a atrage turiști în țară. Anul trecut Sultanatul a fost vizitat de 3 milioane de turiști, iar pînă în anul 2020, în Oman urmează să sosească 4,7 milioane de vizitatori străini.

 

„Simplificarea procedurilor de intrare în Oman și obținerea vizei va servi drept impuls pentru dezvoltarea noilor piețe, cum ar fi cea chineză, rusă sau americană. Aceste piețe sînt importante pentru turism.

 

Vom începe promovarea Omanului pe aceste piețe odată cu lansarea sistemului de vize electronice”, a spus ministrul.


Lista țărilor emitente de vize electronice poate fi găsită AICI

 

Sursa: evisa.rop.gov.om

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.