PÎNĂ CÎND CĂLĂTORIILE ÎN SPAȚIUL SCHENGEN SÎNT PERMISE FĂRĂ BIOMETRIE

17.04.2015
Pînă cînd călătoriile în spațiul Schengen sînt permise fără biometrie
Foto: viza.md

Posesorii pașapoartelor rusești pot amîna procedura amprentării digitale pentru obţinerea vizelor Schengen pînă în toamnă. Vă reamintim că cerinţa înaintată solicitanţilor referitor la oferirea obligatorie a datelor biometrice trebuia să intre în vigoare la mijlocul lunii aprilie. Conform noilor norme, la prima adresare de obţinere a vizei pentru orice țară a Acordului Schengen, posesorii pașapoartelor rusești vor fi obligaţi să treacă procedura amprentării a 10 degete și să fie fotografiaţi (cu excepția copiilor sub vîrsta de 12 ani). Această procedură le este bine cunoscută acelora care au primit o viză pentru Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Datele, astfel colectate, sînt transferate în Sistemul de Informaţii privind Vizele, (denumit VIS – sistemul informatic al Uniunii Europene), la care au acces toate oficiile consulare ale zonei Schengen.

 

Inovarea europeană ar trebui să contribuie la facilitarea eliberării vizelor, pentru a le da solicitanților posibilitatea de a obține vize cu un termen de valabilitate îndelungat, iar oficiile consulare ale țărilor – să facă schimb de informații cu privire la străinii care intră pe teritoriul Europei și să identifice persoanele care încalcă regimul de imigrație.

 

La VIS este conectată deja o serie de țări din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

 

Noul termen pentru introducerea vizelor biometrice –14 septembrie 2015. Biometria va apărea imediat în toate oficiile consulare ale statelor Acordului Schengen, situate în Rusia. Norocoşi vor fi acei care vor avea la acel moment în pașaport o viză valabilă – procedura de amprentare va putea aștepta pînă la expirarea termenului acesteia.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.