PÎNĂ LA FINELE SĂPTĂMÎNII, PE SEMAFOARELE DIN CHIŞINĂU VOR APĂREA PRIMELE PLĂCUŢE NEGRE CU SĂGEATĂ VERDE

24.01.2012
Foto: noi.md

Pe parcursul săptămînii curente, municipalitatea promite să se supună cerinţei Poliţiei Rutiere şi să instaleze pe semafoarele din Chişinău primele plăcuţe negre cu săgeţi verzi, care permit virarea la dreapta chiar şi la culoarea roşie a semaforului.

 

Deocamdată, acestea vor fi instalate doar la cîteva intersecţii pentru a fi testate. După ce va vedea în ce măsură plăcuţele corespund necesităţilor, autorităţile vor lua o decizie despre amplasarea sau neamplasarea acestora şi la alte intersecţii.


„Să le supunem procedurii de testare să vedem în ce măsură ele îşi îndeplinesc rolul prevăzut în actele normative. Să informăm locuitorii municipiului şi conducătorii auto despre ce urmează să mai vadă pe lîngă indicatoare şi cum trebuie să se comporte”, a explicat primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă


Dorin Chirtoacă a dispus, acum o săptămînă, instalarea pe semafoare a plăcuţelor cu săgeţi verzi pe fon negru, după ce şeful întreprinderii municipale „Semafor Service”, Foma Molcocean, a fost avertizat de Poliţia Rutieră că ar putea fi tras la răspundere pentru neconformare prevederilor legale.

 

Sursa: noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.