PALANCA: MOLDOVEI I-A FOST CEDAT TERITORIUL DISPUTAT

02.12.2012
Foto: customs.gov.md

Potrivit ambasadorului R. Moldova în Ucraina, Ion Stavilă, în cadrul ședinței Consiliului coordinator al misiunii UE de Asistență la Frontieră în Ucraina și Moldova, Moldova și Ucraina au închis subiectul privind teritoriul disputat de lîngă satul Palanca.

 

Autostrada care traversează acest teritoriu va trece în proprietatea Moldovei, a explicat el. Potrivit “Timer”, din spusele ambasadorului reiese că Ucraina se va ocupa de monitorizarea și întreținerea autostrăzii, care, cu toate acestea, va rămîne în jurisdicția formală a Moldovei.


Amintim că în anul 1999, Ucraina a cedat Moldovei un teritoriu din zona Giurgiulești în schimbul unui teritoriu din zona satului Palanca. Însă Moldova i-a cedat Ucrainei doar suprafața carosabilă, nu și pămîntul de sub ea, motivînd prin faptul că in constituția Moldovei se spune că teritoriul republicii este inalienabil. În vara anului 2011 s-a finalizat implementarea protocolului adițional pentru acordul dintre Ucraina și Republica Moldova privind frontiera de stat din data de 18 august 1999.


Sursa: rosbalt.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.