PARADIS ECOLOGIC ÎN ARHIPELAGUL CON DAO

24.02.2012
Foto: ecology.md

Vă este greu să spuneți unde aveţi de gînd să vă odihniţi în această vară: în Crimeea, Carpaţi, Turcia, Egipt, Thailanda sau poate în grădina personală... Dar mulţi amatori de exotism şi turism ecologic au procurat deja online bilete pentru a nu exploata maşina o dată în plus şi îşi fac activ bagajele, dornici a se cufunda în idila paradisiacă, la staţiunea ecologică Six Senses, recent deschisă într-un colţ retras al insulei vietnameze Con Son, situată în arhipelagul Con Dao.


Staţiunea ecologică Six Senses se află la 230 km de oraşul Ho Chi Minh, într-un mic golf din apropierea Parcului Naţional Con Dal. Din componenţa arhipelagului Con Dal, situat în Marea Chinei de Sud, fac parte 14 insule, cea mai mare şi mai frumoasă fiind insula Con Son cu plaje salubre, golfuri numeroase şi recifuri de corali. Împreună cu insulele Phu Quoc şi Cat Ba, Con Dao formează trei dintre cele mai atractive destinaţii turistice din Vietnam, dar aceasta îi va bucura, în special, pe amatorii de vacanţe liniştite şi relaxante, care visează, cel puţin, pe o săptămînă să scape de sufocantele jungle de beton. Nici pomină de învălmășeală, grabă și agitaţie – doar peisaje minunate şi muzica naturii. Iar din aprilie pînă în noiembrie, se poate observa cum, în timpul nopții, din ouăle de broaște țestoase, depuse în nisipul de pe coastă, eclozează puii. Da, această priveliște n-o veți vedea în fiecare zi! În Parcul Naţional Con Dao, de asemenea, vieţuiesc multe animale rare: scoici, dugongi, veveriţe zburătoare, macaci cu coadă lungă, porumbei Nicobar.

 


În proiectul arhitectural al staţiunii ecologice Six Senses, elaborat de compania AW² Arhitecture, sub conducerea lui Red Amalow, ecologia se combină armonios cu luxul, subliniind o dată în plus gama largă de posibilități a designului verde. Întregul complex al staţiunii parcă este înscris în peisaj: discret, modest, delicat şi uşor. Accentul principal este pus pe frumuseţea irepetabilă a naturii: plaje cu nisip alb, dune, munţi întunecaţi, păduri de mangrove, plantaţii de cocos. În mijlocul acestei abundenţe de natură au fost amenajate cabine mici de lemn, vile şi un restaurant.

 


Clienţii staţiunii ecologice cu cinci stele vor putea fi cazați în 39 de camere sau în una dintre cele 15 vile, situate de-a lungul coastei de un kilometru şi jumătate. La construcţia stațiunii au fost folosite numai materiale autohtone, conforme tuturor principiilor dezvoltării durabile, şi forţe de muncă locale. Materialul principal a fost lemnul, utilizat generos atît în construcția ca atare, cît şi în decor. Pentru mai multă luminozitate şi imponderabilitate cabanele au fost dotate cu "acoperişuri zburătoare", care contribuie la crearea zonelor de umbră suplimentare şi la răcirea aerului din interior. Întrucît cea mai mare cantitate de energie la staţiuni în ţările din sud se cheltuie pentru producerea aerului condiţionat, arhitecţii au avut grijă de ventilaţia naturală, prin planul de construcție deosebit şi amplasarea ferestrelor.

 


Din cabane, restaurant, piscină şi terase se deschide panorama unui peisaj superb: mare albastră, munţi maiestuoşi, junglă misterioasă şi rîuri de munte. Una dintre atracţiile staţiunii este puntea pietonală de lemn peste rîul de munte, care se revarsă direct în mare. Acesta este cel mai bun loc pentru plimbări şi contemplare a împrejurimilor.

 


Stațiunea ecologică Six Senses demonstrează o dată în plus că arhitectura și designul verde pot fi luxoase, iar acest lux poate fi găsit și la capătul lumii.


Sursa: ecology.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.