PERMISELE DE CONDUCERE MOLDOVENEȘTI VOR FI RECUNOSCUTE ÎN LITUANIA

25.11.2021

 

 

Permisele de conducere emise în Republica Moldova vor fi recunoscute în Lituania. O hotărîre în acest sens a fost aprobată miercuri, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.


„Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania, în scopul îmbunătăţirii securităţii transporturilor rutiere, precum şi în scopul facilitării traficului rutier, au convenit asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania privind conversiunea permiselor de conducere, conform căruia, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre Părţile contractante, care îşi stabileşte reşedinţa pe teritoriul altei Părţi, are dreptul să-şi convertească permisul de conducere, fără a susţine examene teoretice şi practice”, se arată în hotărîre.


Prezentul Acord se va încheia pe un termen nelimitat şi va intra în vigoare la 30 de zile după recepţionarea ultimei notificări în scris prin canale diplomatice, prin care Părțile contractante se informează oficial reciproc despre îndeplinirea procedurilor lor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului Acord.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.