PERU – CEA MAI POTRIVITĂ ȚARĂ PENTRU UN TUR GASTRONOMIC ÎN AMERICA LATINĂ

Foto: peru.ro

A dobîndi reputația de "capitală culinară" a lumii sau cel puțin a continentului este o sarcină destul de complexă, uneori imposibilă. Cu toate acestea, Peru a reușit să obțină titlul de cea mai atractivă țară din categoria Leading Culinary Destination, depășind concurenți demni. Înmînarea premiilor va avea loc în luna decembrie, relatează DailyMail.

 

Bucătăria peruană are o istorie lungă, începînd cu timpurile incașilor. Bucătăria este variată: de la orez, carne de pasăre și de capră în nordul țării, pînă la feluri cu cartofi, porumb dulce, ardei iute și carne de pasăre în sud. Bucătăria, în diferite regiuni ale țării, este diferită, astfel încît întotdeauna se poate alege ceva după plac. În prezent, tradițiile culinare locale s-au amestecat cu cele spaniole, arabe, africane, chineze și italiene.

 

Bucătăria peruană obține recunoaștere la nivel mondial. În această vară, la Londra s-a deschis restaurantul Fitzrovia, a bucătarului Virgilio Martinez din Lima, iar colegul și compatriotul său Gaston Acura a deschis mai multe restaurante în America de Sud, San Francisco și Madrid.

 

Sursa: turizm.ru