POLIȚA DE ASIGURARE MEDICALĂ PENTRU MIGRANȚII DIN RUSIA S-AR PUTEA SCUMPI

25.08.2015
Foto: ntv.ru

La conferința de presă privind problemele imigrației ilegale în Moscova, cunoscutul expert în migrație din Rusia Alexandr Kalinin s-a pronunțat împotriva scumpirii poliței de asigurare medicală pentru migranți.

 

Kalinin a anunțat că va trimite un demers către Serviciul Federal Antimonopol al Federației Ruse, în care solicită organul competent să examineaze legalitatea scumpirii polițelor de asigurare voluntară de sănătate pentru migranți.

 

În timpul discuțiilor dintre reprezentanții autorităților și experți, Kalinin și-a exprimat îngrijorarea în privința situației de pe piața asigurărilor medicale pentru migranți.

 

„Am transmis un demers către șeful Serviciul Federal Antimonopol Artemiev, în care recomand să fie examinată activitatea unui șir de companii de asigurări naționale, care lucrează nemijlocit cu migranții. În opinia noastră, după promulgarea de către Duma de Stat a Federației Ruse a legii care obligă lucrătorii migranți să perfecteze polițe de asigurare voluntară de sănătate, aceste companii au majorat, în mod suspect și neîntemeiat, tarifele pentru serviciile prestate”, a remarcat Kalinin.

 

Fiind autorul unui program special de asigurare voluntară de sănătate pentru migranți, Kalinin a explicat, de asemenea, că acesta era un produs unic care includea toate serviciile medicale necesare în cazuri de urgență și accidente la locul de muncă, precum și repatrierea corpurilor celor decedați în Rusia. În plus, inițial prețul poliței (prima de asigurare ) era de 1580 ruble (425 lei), cu un cîștig de pînă la 30% pentru compania de asigurări.

 

„Indemnizațiile de asigurare ajungeau pînă la 225 mii de ruble (60 000 lei). Astfel, grație atractivității produsului, în ultimii doi ani, zeci de mii de cetățeni au fost asigurați de către principalele companii de asigurări. După promulgarea legii în cauză, însă, companiile de asigurări s-au înțeles să majoreze prima unică de la 3200 pînă la 5400 ruble (de la 800 pînă la 1450 lei). Totodată, indemnizația de asigurare a fost redusă pînă la 70 000 ruble (18840 lei)”, a explicat Kalinin.

 

 „În acest context, solicităm examinarea legalității acțiunilor întreprinse de companiile de asigurări vizând acordul acestora cu privire la majorarea prețului poliței de asigurare și reducera indemnizației de asigurare”, a conchis Kalinin.

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.