POLONEZII VOR PLĂTI TAXE PENTRU VIZE PE TERMEN LUNG

20.12.2016
Polonezii vor plăti taxe pentru vize pe termen lung
 

Parlamentul a aprobat hotărîrea cu privire la perceperea taxelor consulare pentru obţinerea vizelor pe termen lung de către cetăţenii din Polonia.

 

Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia în acest sens a fost luată, joi, în prima lectură, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

 

La prezentarea proiectului, secretarul general al ministerului, Anatol Vangheli, a menţionat că inţiativa este un pas de răspuns la decizia Poloniei de a introduce taxa de viză pentru vize pe termen lung pentru cetăţenii moldoveni. El a amintit că acum câţiva ani Polonia a luat unilateral decizia de a anula taxa de viză pentru vize pe termen lung pentru cetăţenii Moldovei. Atunci, şi Republica Moldova, acţionând pe principiul reciprocităţii, a acţionat în mod similar.

 

Anul acesta Varşovia a informat Chişinăul cu privire la introducerea unei taxe de circa 60 euro pentru obţinerea vizelor pe termen lung de către cetăţenii RM. Prin urmare, Chişinăul abrogă, de asemenea, decizia anterioară privind eliminarea taxelor consulare pentru vize pe termen lung acordate cetăţenilor din Polonia. Taxa percepută constituie 80 de euro.

Răspunzând la întrebarea deputaţilor Anatol Vangheli a exprimat încrederea că această decizie nu va afecta relaţiile dintre cele două ţări.

 

Sursa: infotag.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.