PRECIZĂRI DESPRE OBȚINEREA VIZEI EGIPTENE LA SOSIRE

23.04.2015
Precizări despre obținerea vizei egiptene la sosire
Foto: travel.tochka.net

În ultima perioadă de timp, la adresa portalului Viza.md au parvenit un șir de întrebări referitoare la obținerea vizei egiptene la sosire. Astfel, propunem utilizatorilor noştri să ia cunoștință de informația de mai jos oferită în exclusivitate pentru Viza.md de către Ambasada Republicii Arabe Egipt cu sediul la București.

 

Minorii obţin viza pe aeroport, fie că sînt înscrişi în paşaportul părinților sau au paşaport individual. Valabilitatea paşaportului trebuie să fie de minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie, cu 2 pagini libere.

 

Soţiile şi copiii cetăţenilor egipteni din Republica Moldova primesc viza gratuit, cu condiția că vor transmite împreună cu documentele menţionate mai jos şi copiile certificatelor de căsătorie/naştere. Această categorie de cetățeni primesc viza şi pe aeroport dacă fac dovada căsătoriei. Cetăţenii moldoveni de sex masculin primesc viza de intrare pe teritoriul Egiptului pentru 15 zile contra unei taxe de 15$.

 

Restricții:

Există restricţii de călătorie pentru doamnele între 15-35 de ani. Acestea trebuie să primească aprobare în prealabil din Egipt. Astfel, exista două opţiuni:

-         Să aplice prin e-mail la Ambasada Republicii Arabe Egipt din Bucureşti cu formularul de viză completat în limba engleză, să atașeze o poză tip paşaport, color pe acest formular, copia paşaportului, copia biletelor de avion dus-întors (nu trebuie neapărat achitate) şi copia rezervării la hotel. În cazul în care sînt invitate de către cetățeni egipteni, trebuie să trimită la Ambasadă o invitaţie din partea acelei persoane (în limba arabă) însoţită de o copie a buletinului de identitate egiptean sau a paşaportului. Ulterior, actele se transmit de către Ambasadă la Cairo pentru aprobare (aprobarea poate dura între 14-21 zile). În cazul răspunsului favorabil se va trimite pașaportul în România împreună cu taxa de viză şi formularul de viză original care a fost trimis pe e-mail. Viza se eliberează în aceeaşi zi, conform programului: primirea documentelor pîna la ora 12:00, eliberări după ora 14:00.

-         Cealaltă opţiune presupune apelarea la serviciile agenţiilor de turism care vor trimite documentele către Ambasadă. Procesul poate fi mai rapid în acest caz.

 

Pentru vizele de afaceri documentele sînt aceleaşi ca şi pentru vizele turistice, cu menţiunea că persoana care aplică trebuie să aibă o scrisoare de invitaţie de la compania egipteană.

 

Ambasada Republicii Arabe Egipt la Bucureşti nu recomandă persoanelor să plece din Moldova fără viza obţinută în prealabil.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.