PRECIZĂRI REFERITOARE LA PROCEDURA DE ACHITARE A TAXEI PENTRU PATENTELE DE MUNCĂ ÎN RUSIA

27.02.2014
Foto: i-consalt.ru

"În legătură cu faptul că mulţi cetăţeni s-au adresat cu rugămintea de a le fi explicată procedura de achitare a taxei pentru patenta de muncă, vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Dezvoltării Economice al Federației Ruse a stabilit pentru anul 2014 coeficientul deflator egal cu 1,216. Acest coeficient este necesar în scopul aplicării normei de drept cu privire la impozitul pe venit al persoanelor fizice.

 

Astfel, cetățenii străini care lucrează în Rusia, angajaţi de către persoane fizice, în baza unei patente de muncă trebuie să plătească în avans lunar taxa de 1216 de ruble. Pînă la 31 decembrie 2013, lucrătorii migranți achitau taxa în avans lunară de 1.000 de ruble, iar de la 1 ianuarie 2014, suma a crescut conform coeficientul deflator fixat.

 

Prin urmare, cetățenii care au primit o patentă de muncăîn anul 2013 și au achitat cîte 1000 de ruble pe lună, începînd cu data de 1 ianuarie a acestui an sînt obligaţi să plătească lunar 1216 de ruble" ‒ a explicat Preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, Alexandr Kalinin.

 

De asemenea, Alexandr Kalinin roagă cetățenii să fie atenţi la termenul de valabilitate al patentei de muncă care este considerat prelungit pentru acea perioadă pentru care a fost achitată taxa sub forma plății fixe în avans pentru o luna ‒ 1 216 de ruble, pentru 2 luni ‒ 2432 ruble sau pentru 3 luni ‒ 3648 ruble.

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.