PREVIZIUNILE FMI: ANUL VIITOR, ECONOMIA NAŢIONALĂ VA DEPINDE DE AGRICULTURĂ

15.11.2012
Foto: torrentszona.com

Dacă nu va fi secetă, iar agricultorii vor avea o activitate eficientă, nivelul creşterii economice din Republica Moldova nu va fi mai mic decît cel din Europa de Est.

 

Declaraţia aparţine şefului Misiunii Fondului Monetar Internaţional de la Chişinău, Nikolay Gheorghiev care a avut astăzi o întîlnire cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, transmite prime.md. În cadrul discuţiilor, spicherul a cerut reprezentanţilor FMI să ajute Guvernul să identifice măsuri de stimulare a investiţiilor.

 

Preşedintele Parlamentului şi şeful Misiunii FMI în Moldova au mai discutat despre angajamentul Legislativului de a adopta legislaţia privind de-etatizarea, administrarea proprietăţii de stat şi gestionarea Băncii Naţionale. Marian Lupu a precizat că pînă la sfîrşitul anului 2012, Guvernul ar putea adopta cadrul bugetar pentru următorii trei ani.

 

Aceasta este ultima misiune de evaluare a programului de colaborare dintre FMI şi Republica Moldova. Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie privind iniţierea unui program de asistenţă pentru anul viitor. 

 

Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.