PREZENTAREA GARANŢIILOR FINANCIARE LA INTRAREA PE TERITORIUL UCRAINEI SE APLICĂ ÎN MOD SELECTIV

17.02.2014
Foto: profcentre.ru

Exigenţele introduse recent de către autorităţile ucrainene, vizînd prezentarea de către cetăţenii străini a unor garanţii financiare la intrarea pe teritoriul Ucrainei se aplică în mod selectiv. Despre aceasta a fost informată delegația Republicii Moldova, aflată la Kiev (14.02.2014) cu ocazia desfășurării consultărilor consulare moldo-ucrainene.

 

De asemenea, diplomații ucraineni au adus la cunoștință că noile reguli nu au menirea de a crea obstacole suplimentare în calea deplasării libere a cetăţenilor, acestea fiind concepute ca o măsură de prevenire a infracţiunilor transfrontaliere.

 

Pentru a înțelege, pe deplin, formula verificărilor ,,în mod selectiv,, la intrare în Ucraina, precum și a semnala cazurile de refuz a intrării pe teritoriul Ucrainei, recomandăm să apelați la Direcția Generală Afaceri Consulare a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), Consulatul RM de la Odesa și Ambasada Republicii Moldova la Kiev:

 

MAEIE

Adresa: or. Chișinău, strada Alexei Mateevici 80, municipiul Chişinău, Republica Moldova, MD – 2009; Tel: – 080090990 (apel gratuit); e-mail: callcenter@mfa.md; consdep@mfa.md

 

Datele de contact ale Consulatului RM de la Odesa și ale Ambasadei Republicii Moldova la Kiev pot fi găsite AICI.

 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.