PROBLEMA NEOBIŞNUITĂ A UNUIA DINTRE CEL MAI LUXOS ORAȘ DIN LUME

04.05.2015
 

Fiecare oraș se confruntă cu propriile probleme. În unele metropole nu se pot isprăvi nicidecum cu gunoiul. În altele se creează numeroase ambuteiaje și alte colapsuri de trafic. Celelalte capitale sînt recunoscute drept capitale mondiale ale crimei. Iar în altele este pur și simplu imposibil să găseşti o locuință decentă. Dubaiul – cea mai mare metropolă a Emiratelor Arabe Unite, dar şi unul din cele mai luxoase oraşe ale lumii se confruntă şi el cu o problemă neobişnuită. Problema este însă cu totul specială. Aici în locurile de parcare stau şi prind praf, abandonate de către proprietari, cele mai scumpe și mai luxoase automobile din lume.


Iată, spre exemplu, un Ferrari Enzo. Automobile de acest tip au fost produse mai puțin de 400. Proprietarul l-a abandonat în parcarea aeroportului.

 


Care e cauza? Totul e destul de simplu. Pentru început trebuie să înţelegem că Dubaiul este unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii. Aici se fac tranzacții de sume imense. Şi desigur, în scopul de a-şi menține statutul este pur şi simplu necesar să aibă un automobil dintre cele mai scumpe.


Dar acolo unde există cîștigători, vor fi neapărat şi perdanți. Lumea aceasta a finanțelor nu este o excepție. Investind bani într-o țară bogată și prosperă, puteți da faliment. În perioada crizei multe bule financiare s-au spart.

 


Și iată că oameni care înțeleg că nu vor putea plăti creditele imense, luate din bănci, abandonînd, literalmente, totul, fug din această țară. Unii lasă pe parbrizul automobilului documentele bancare cu scuzele de rigoare.

 


Toate maşinile abandonate sînt vîndute la licitații. Se adună circa 100 maşini de acest fel. Dintre acestea, 23 sînt de elită. Astfel, bogătaşii mai stabili pe piaţă pot cumpăra mașina de la licitaţie, deși este puțin probabil să fie acord. Acum că au supraviețuit crizei îşi pot procura şi un automobil nou-nouţ.

 

 

 

 

 


Iată aşa stau lucrurile. Ieri bogat și asigurat, astăzi infractor care fuge din ţară.

 

Sursa: ofigenno.cc
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.