PROCEDURA DE MIGRARE ÎN QUEBEC A FOST SIMPLIFICATĂ

25.08.2015
 

Quebec a eliminat proba interviului la selecția lucrătorilor calificați!

 

Grila de selecție pentru cei care vor să emigreze în provincia Quebec prin programul destinat lucrătorilor calificați a fost modificată recent, Ministerul Imigrației din această provincie renunțînd la factorul "Adaptabilitate" din lista de criterii analizate.  

 

Practic, s-a eliminat proba interviului susținut de candidat (și de partenerul său de viață) cu un reprezentant al Ministerului Imigrației din Quebec, etapă în care se verifica gradul de adaptabilitate în Quebec - pe baza evaluării cunoștințelor despre această provincie, posibilitățile de integrare socio-profesională și modul în care candidatul și-a pregătit procesul de emigrare în Canada.

 

Măsura, anunțată la 5 august, se aplică atît cererilor depuse începînd cu această dată precum și tuturor dosarelor depuse anterior și pentru care nu s-a emis încă avizul de referință în francizare sau cel de intenție de refuz trimis candidatului în etapa de selecție.

 

Așadar, cei care nu au reușit să treacă proba interviului și au primit avizul intenției de refuzare a candidaturii NU se pot prevala de modificarea introdusă la 5 august.

 

De asemenea, noua măsură NU se aplică nici în cazurile de revizuire administrativă a deciziei de refuz, în aceste situații fiind luate în considerare regulile în vigoare la momentul deciziei negative.

 

Modificarea grilei de selecție

În consecință, prin eliminarea factorului "Adaptabilitate" - pentru care se primeau maxim 6 puncte -, grila de selecție se modifică după cum urmează:

 

- Pentru candidații singuri, fără soț/soție, pragul de selecție se reduce de la 55 la 49 de puncte.

- Pentru cei casătoriți, pragul de selecție se reduce de la 63 la 57 de puncte.

 

În acest caz, reamintim că punctele sînt adunate atît de candidatul principal cît și de partenerul său de viață.

 

Precizăm că, încă din 2010, verificatorul general al provinciei Quebec declara referitor la recomandările de ameliorare a procesului de selecție, că factorul "Adaptabilitate" conține "o parte de subiectivism, pentru că evaluarea se face mai mult în baza judecății unui consilier în imigrație decît prin aplicarea unor reguli obiective, măsurabile".

 

Important! Totuși, Ministerul Imigrației din Quebec poate chema un candidat la interviu atunci cînd există dubii în ceea ce privește corectitudinea informațiilor furnizate de el sau pentru a controla autenticitatea anumitor documente.

 

 

Sursa: zigzag-online.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.