PROIECTUL MO.V.IT (MOLDOVA VERSO ITALIA)

12.01.2012
Foto: agrobiodiversityplatform.org

Recent, Ministerul Muncii al Republicii Italiene a lansat proiectul MO.V.IT (Moldova Verso Italia), care presupune finanțarea cursurilor profesionale și de limbă, destinate cetățenilor care doresc să se încadreze în cîmpul muncii din Italia.


În Republica Moldova, cursurile de formațiune MO.V.IT se vor desfășura pe parcursul lunilor februarie-martie 2012. Participanților li se vor propune 180 de ore de limbă italiană, educație civică și pregătire profesională, menite să sprijine activitatea de asistent social.


Pentru participare la program sunt disponibile 50 de locuri. Persoane eligibile sunt cei cu vîrsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, preferință se acorda celor care posedă deja experianță în domeniu și care cunosc limba italiană.


Participanților le vor fi înmînate atestate de frecventare și participare la cursul de formare profesională, care ulterior le vor permite să obțină un contract legal de muncă, să capete „nulla osta” (dreptul de intrare pe teritoriul Republicii Italiene) și permisul de ședere. De asemenea li se vor oferi: Ghidul pentru orientarea și integrarea socială a moldovenilor în Italia și agende pentru anul 2012, toate acestea în limbile moldovenească, rusă și italiană.
 

 

Sursa: Viza.md
 

Anonymous
moldova

nu inteleg nimik. cum asa??? au zis italienii ca nu mai primesc straini in tara. dintre care Moldova e prima. 50 de locuri???

19 Ian 2012- 04:20 după amiază
imaginea utilizatorului Administrator
Stare: Offline
Înregistrat: 13/05/2010
Puncte: 2
Proiect

Este un proiect special de pregatire a migrantilor cu scop lucrativ. Astfel ei se asigura ca vor veni persoane calificate.

20 Ian 2012- 11:50 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.