PUTIN L-A DECORAT PE MEMBRUL CONSILIULUI PENTRU CULTURĂ AL CONGRESULUI DIASPOREI MOLDOVENEŞTI

13.06.2014
Foto: rg.ru

Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a înmînat Premiul de Stat, regizorului, Nicolai Lebedev, originar din Republica Moldova. Ceremonia a avut loc la 12 iunie 2014 la Kremlin.


Nicolai Lebedev s-a născut la 16 noiembrie 1966 la Chișinău.

A absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat de la Moscova. În anul 1993 a absolvit prin corespondență Facultatea de Scenaristică și Istorie a filmului la VGHIK (clasa prof. V. Utilova). În calitate de regizor a realizat: "Culcuşul. Vineri"; "Izvorul Șarpelui"; "Fanul"; "Steaua"; "Exilatul"; "Wolfhound Grey"; "Apostolul" (împreună cu G. Sidorov și Iu. Moroz), "Fonograma pasiunii".


Nicolai Lebedev este unul dintre creatorii filmului despre legendarul jucător de hochei sovietic Valerie Harlamov ‒ "Legenda numărul 17".


De asemenea, Nicolai Lebedev este un membru activ al Consiliului pentru Cultură al Congresul Diasporei Moldovenești din Rusia.


În Federația Rusă Premiul de Stat se acordă începînd cu anul 1992 de către președintele Federației Ruse. În total se acordă pînă la opt premii: patru în domeniul științei și tehnologiei, trei în domeniul literaturii și artei și unul în domeniul activităţilor umanitare.

 

 

 

Sursa: kalinin.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.