PUTIN: MOLDOVA ESTE „OSTATECA” ÎN PROBLEMA MIGRANŢILOR

18.01.2017
Putin: Moldova este „ostateca” în problema migranţilor
 

În problema migranţilor, Moldova este „ostateca” relațiilor Federației Ruse cu alte state, pentru că o decizie privind anularea interdicțiilor de intrare pe teritoriul rus nu poate fi luată doar în raport cu cetățenii moldoveni.
Despre aceasta a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la conferința de presă susținută după întrevederea cu omologul său moldovean, Igor Dodon.

 

„Trebuie să construim relațiile cu cercul nostru de parteneri şi acest lucru nu vizează direct Moldova, pentru că, dacă vom lua o decizie în legătură cu Moldova, va trebui să procedăm la fel şi cu alţi parteneri. Moldova este ostateca relațiilor Federației Ruse cu alte state”, a declarat președintele Federației Ruse.

 

Potrivit președintelui rus, circa 50 de mii de cetățeni moldoveni au interdicția de a intra pe teritoriul rus. Dosarele celor care au comis încălcări majore nu vor fi examinate, în celelalte cazuri se vor căuta soluții pentru ca oamenii să poată reveni în Rusia. În același timp, Vladimir Putin nu a precizat când și cum ar urma să se întâmple acest lucru și nici la ce nivel și în ce format vor fi luate deciziile.

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită oficială la Moscova în perioada 16-18 ianuarie. Întrevederea cu Vladimir Putin a avut loc la 17 ianuarie.

 

Sursa: ipn.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.