PUTIN A SIMPLIFICAT PROCEDURA DE OBȚINERE A CETĂȚENIEI FR PENTRU CETĂȚENII DIN MOLDOVA, KAZAHSTAN ȘI BELARUS

20.12.2023

 

 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățeni din Belarus, Kazahstan și Republica Moldova.

 

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice. După cum rezultă din decret, cetățenii belaruși care au ains vîrsta de 18 ani vor putea solicita cetățenia rusă fără a ține cont de perioada de ședere în Rusia din momentul obținerii permisului de ședere, de niverul de cunoaștere a limbii ruse, a istoriei și a noțiunilor de bază ale legislației țării, transmite Noi.md cu referire la tass. Respectarea perioadei stabilite de ședere în țară (cinci ani) și cunoașterea istoriei și legislației FR la depunerea cererii nu va fi obligatorie nici pentru cetățenii din Kazahstan și Moldova.

 

Cu toate acestea, se păstrează însă cerința ca aceștia să cunoască limba rusă. Astfel, cetățenii din Belarus, împreună cu cererea de primire a cetățeniei Federației Ruse, vor trebui să prezinte permisul de ședere și un act de identitate. De asemenea, cetățenii din Kazahstan și Moldova vor trebui să prezinte un certificat care să confirme cunoașterea limbii ruse.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.