R. MOLDOVA A DESCHIS DOUĂ CONSULATE ONORIFICE ÎN GEORGIA

05.06.2015
Foto: viza.md

Republica Moldova și-a extins rețeaua consulară onorifică prin deschiderea consulatelor la Gurjaani și Tbilisi.

 

De menționat că data oficială de inaugurare a acestora nu a fost mediatizată. Însă, recent, sediul și activitatea consulatului onorific de la Tbilisi a fost inspectată de către şeful Misiunii Diplomatice a Republicii Moldova acreditată prin cumul în Georgia, care s-a aflat într-o vizită de lucru în capitala acestui stat.

 

Datele de contact ale consulatelor sînt următoarele:

dl George KARAZANISHVILI, Consul Onorific la Gurjaani, ADRESA: 12 Akhtata Street , Gurjaani, Georgia: TEL.: +995577750702

E-MAIL:g.karazanishvili@cmcsonsulting.ge

și

dl Isko DASENI, consul onorific la Tbilisi

ADRESA: 11,Queen Tamar Avenue, 0119-Tbilisi, Georgia; TEL.: +995322347277; Fax: +995322730073; E-MAIL: Idaseni58@gmail.com

 

Portalul VIZA.md reamintește că consulul onorific oferă asistenţă şi consultanţă cetăţenilor moldoveni, protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele lor; sprijină promovarea intereselor Republicii Moldova în statul de reşedinţă, în special, în domeniile economic, comercial, investiţional, tehnic, ştiinţific, cultural şi turistic şi dezvoltarea relaţiilor de prietenie între Republica Moldova şi acest stat. Atribuţiile consulului onorific NU INCLUD ACȚIUNI care implică exercitarea autorităţii de stat, cum ar fi cele referitoare la cetăţenie, vize, paşapoarte, acte de stare civilă, încasarea taxelor consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi de acest gen, toate aceste atribuţii ţinînd de competenţa Ambasadei. În schimb, consulul onorific asigură informarea cetăţenilor despre procedura de prestare a serviciilor consulare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova şi, în caz de necesitate, colectează dosare de solicitare a serviciilor consulare concrete, ulterior expediate Ambasadei Republicii Moldova spre perfectare.

 

Lista consulatelor onorifice moldovenești, precum și alte informații utile la subiect pot fi vizualizate la compartimentul AMBASADEConsuli onorifici ai RM.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.