RAIUL PE PAMÎNT – INSULELE MALDIVE

23.01.2013
 

Insulele Maldive, a căror denumire oficială este Republica Maldive, sînt un stat insular situat la sud de continentul asiatic, în Oceanul Indian. Cei mai apropiaţi vecini ai Maldivelor sînt India şi Sri Lanka. Arhipelagul Maldivelor este compus din nouăsprezece atoli (grupuri de insule de forma unui inel, formate prin depunerea scheletelor de corali şi care au adesea în mijloc o lagună). În aceste lagune se află recifuri de corali în care trăiesc mii de vieţuitoare marine extrem de interesante.

 

Numărul total de insule din Arhipelagul Maldivelor este de 1196, dintre care numai aproximativ 200 sînt locuite. Republica Maldive este cunoscută şi ca statul cu suprafaţa cea mai plată, situat la cea mai redusă altitudine din lume. Într-adevăr, nici o altă ţară de pe Glob nu se află la numai 2,5 metri deasupra nivelului mării.

 

Capitala Maldivelor este oraşul Male, situat pe insula cu acelaşi nume, a cărei suprafaţă o şi ocupă în întregime. Are o populaţie de aproximativ 104 000 de locuitori. În afară de Male, cele mai populate insule ale arhipelagului sînt Hithadhoo, Fuvammulah, Kulhudhuffushi şi Thinadhoo.

 

În insule trăiesc în total 280 000 de locuitori, cu toţii musulmani suniţi, celelalte religii fiind interzise de legile statului. Limba oficială este limba Dhivehi, un amestec de elemente de dialect Sinhala, tamile, arabe şi hindi.


Engleza are în insule statutul de a doua limbă oficială, putînd fi folosită de turişti în comunicare aproape pretutindeni.

 

Maldivele pot fi descrise ca un tărîm al soarelui, al nisipului fin şi alb, al cocotierilor şi arbuştilor cu flori multicolore şi pline de parfum. Lumea subacvatică este aici plină de viaţă şi de culori strălucitoare. Datorită poziţiei geografice – în zona de climă ecuatorială şi a vremii stabile, insulele sînt în tot timpul anului o destinaţie perfectă pentru petrecerea unei vacanţe cu adevărat de neuitat.

 

Cele mai populare locuri din Maldive sînt Atol Ari, North Male Atol şi South Male Atol. Bineînţeles, nici Lhaviyani Atol, Kaafu Atol sau Nilandhe Atol nu vă vor dezamăgi! Orice destinaţie vă veţi alege, veţi petrece cu siguranţă o vacanţă de-a dreptul unică.

 

 

 

Sursa: invio.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.