REGIM LIBERALIZAT DE VIZE CU UE, PENTRU UCRAINENI ȘI GEORGIENI

15.12.2016
Regim liberalizat de vize cu UE, pentru ucraineni și georgieni
 

Uniunea Europeană le va permite în curînd cetăţenilor ucraineni şi georgieni să călătorească în ţările blocului fără a avea nevoie de vize, după ce oficiali au anunţat că s-a ajuns la un acord pentru a pune capăt unei dispute interne în UE, care amîna măsurile promise.

 

După discuţii în care au fost implicate statele membre ale UE şi Parlamentul European, s-a ajuns la un acord cu privire la termenii unui mecanism ce poate fi utilizat pentru a suspenda regimul fără vize în situaţii de urgenţă.

 

Reuters comentează că cele două foste republici sovietice caută să se îndepărteze tot mai mult de fostul „stăpîn" de la Moscova şi să se apropie de Occident, dar s-au simţit frustrate de ezitarea UE de a-şi respecta promisiunea ridicării vizelor.

 

După criza privind migraţia de anul trecut, unele guverne ale ţărilor UE au devenit îngrijorate cu privire la reacţia populară împotriva măsurii de a face mai uşor de realizat călătoriile în Uniunea Europeană pentru 45 de milioane de ucraineni şi 5 milioane de georgieni, relatează Agerpres.

 

Sursa: russian.rt.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.