REGIM SIMPLIFICAT DE VIZE SFÎNTA LUCIA

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători pe insula Sfînta Lucia.

Regimul simplificat de vize presupune posibilitatea cetăţeanului de a călători în baza paşaportului fără necesitatea obţinerii vizei în ţara de reşedinţă, dar cu obţinerea acesteia la aeroportul din ţara de destinaţie.

Pentru a călători pe insula Sfînta Lucia în scopuri turistice, cetăţenii moldoveni pot obţine viza la sosire, pentru un termen ce nu depăşeşte 6 săptămîni.

Documente necesare: 

-Paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data expirării vizei şi o copie

-2 fotografii color tip paşaport

-Rezervarea biletelor tur-retur

Pe lângă actele incluse în cerinţele generale, solicitantul trebuie să prezinte documente justificative privind scopul călătoriei şi certificatul privind acoperirea cheltuielilor financiare.

Important!!! Prelungirea termenului de şedere se efectuează în Oficiul de Poliţie.

Businessmanii, care sosesc în Sf. Lucia pentru a solicita începerea unei afaceri, sau pentru a reprezenta o companie străină, sau vînzătorii care vin pentru a face publicitate unui produs, trebuie să achite o sumă de XCD 150 (echivalent cu USD 56) .

Purtarea hainelor de camuflaj sau deţinerea articolelor, genţilor confecţionate din material de camuflaj este considerată ilegală. Persoanele care deţin asemenea obiecte, articole vor fi rugaţi să le schimbe, care ca urmare vor fi confiscate. Neconformarea cu cerinţă duce la aplicarea unor amenzi sau spre o posibilă detenţie.

Altele:

Vaccinarea împotriva frigurilor galbene este obligatorie pentru persoanele care au părăsit sau au tranzitat ţări cu regiuni infectate pe parcurs a 6 zile înainte de sosire. Excepţie fac:

- copiii cu vîrsta mai mică de 1 an;
- pasagerii de tranzit care nu părăsesc aeroportul;
- pasagerii care nu au părăsit aeroportul în ţările cu regiuni infectate.

Taxa consulară:

  • pentru viză turistică, de afaceri:USD 50;

pentru viză de student: USD 40

Departamentul Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Sfîntei Lucia este responsabil de eliberarea vizelor.

Departamentul Imigrări, Oficiul vize:
Tel.: (758) 456 3825
Fax: (758) 456 3823
E-mail: immigration@rslpf.com
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.