REGIM SIMPLIFICAT DE VIZE PALAU

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Palau.

Regimul simplificat de vize presupune posibilitatea cetăţeanului de a călători în baza paşaportului fără necesitatea obţinerii vizei în ţara de reşedinţă, dar cu obţinerea acesteia la aeroportul din ţara de destinaţie.

Pentru a călători în Palau în scopuri turistice, cetăţenii moldoveni pot obţine viza la sosire, pentru un termen ce nu depăşeşte 30 de zile. Este posibilă prelungirea termenului de şedere.

Documente necesare: 

-Paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data expirării vizei şi o copie

-2 fotografii color tip paşaport

  • -Rezervarea biletelor tur-retur (Toţi pasagerii trebuie să deţină biletul de retur/continuare a călătoriei, documentele necesare pentru deplasarea spre următoarea destinaţie şi suficiente resurse financiare, cel puţin 200 USD pentru fiecare săptămînă de şedere. Documentul semnat de către şeful secţiei de imigrarea, poate fi acceptat în loc de biletul de retur/continuarea a călătoriei, însă el trebuie să fie obţinut înainte de sosire. Documentul va servi drept dovadă de continuare a călătoriei.)

Pe lângă actele incluse în cerinţele generale, solicitantul trebuie să prezinte documente justificative privind scopul călătoriei şi certificatul privind acoperirea cheltuielilor financiare.

Important!!! Intrarea pe teritoriul ţării va fi refuzată următoarelor categorii de persoane:

- deţinătorilor actelor care demonstrează că aceştia nu au dreptul să se întoarcă în ţara sa de origine sau să călătorească în orice altă ţară cu excepția Palau;
- celor care au avut viză sau permis de intrare în Palau, acestea fiind revocate; într-o asemenea situaţie trebuie să obţineţi în prealabil acordul Ministerului de Justiţie.

Avertizare!!!

Neconformarea cu regulamentul de intrare de către pasager va rezulta cu deportarea acestuia la cheltuiala transportorului, căruia îi va fi aplicată o amendă în valoare de 1000 USD /pasager. Persoanele care vor încălcă termenul legal de şedere vor fi amendate cu 10 USD /zi.

Taxă consulară
50USD

Palau Visitors Authority Associates
Аdresa: P.O. Box 256, Koror, Republica Palau 96940
Теl.: +680-488-2793
Fax: +680-488-14-53
E-mail: pva@visit-palau.com
Site://www.visit-palau.com/
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.