REGIM SIMPLIFICAT DE VIZE

Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de viză pentru a călători în Rwanda.

Regimul simplificat de vize presupune posibilitatea cetăţeanului de a călători în baza paşaportului fără necesitatea obţinerii vizei în ţara de reşedinţă, dar cu obţinerea acesteia la aeroportul din ţara de destinaţie.

Pentru a călători în Rwanda în scopuri turistice, cetăţenii moldoveni pot obţine viza la sosire, pentru un termen ce nu depăşeşte 30 de zile. Este posibilă prelungirea termenului de şedere.

Documente necesare: 

Cetăţenii în ţările de origine a cărora nu există ambasadă sau o reprezentanţă diplomatică a Rwandei, trebuie să solicite online facilitarea accesului în ţară, care va fi folosită pentru obţinerea vizei în orice punct de admitere legală în ţară. Solicitarea poate fi făcută pe: www.migration.gov.rw. Taxa pentru viză este de 30 USD, care se percepe la sosire.

 

  • Paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data expirării vizei şi o copie
  • 2 fotografii color tip paşaport (4 cm x 4 cm) şi formular pentru obţinerea vizei completat
  • Rezervarea biletelor tur-retur (Toţi pasagerii trebuie să deţină biletul de retur/continuare a călătoriei, documentele necesare pentru deplasarea spre următoarea destinaţie şi suficiente resurse financiare, cel puţin 200 USD pentru fiecare săptămînă de şedere. Documentul semnat de către şeful secţiei de imigrarea, poate fi acceptat în loc de biletul de retur/continuarea a călătoriei, însă el trebuie să fie obţinut înainte de sosire. Documentul va servi drept dovadă de continuare a călătoriei.)
  • În cazul aplicării pentru viza de reşedinţă, trebuie să dispuneţi de cazier judiciar eliberat în ţara de origine pe parcursul ultimelor 6 luni.
  • Pe lângă actele incluse în cerinţele generale, solicitantul trebuie să prezinte documente justificative privind scopul călătoriei şi certificatul privind acoperirea cheltuielilor financiare.
Taxă consulară
50EUR

Ambasada Republicii Rwanda din Berlin
Adresa: str. Jägerstraße 67-69, Berlin,
Tel.: +49 (0) 30 209 165 90 ;
Fax: +49 (0) 30 209 165 95;
E-mail: info@rwanda-botschaft.de;
Site: www.rwanda-botschaft.de


Просмотреть увеличенную карту

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.