REGIMUL DE VIZE DINTRE R. MOLDOVA ȘI ISRAEL NU S-A SCHIMBAT

28.08.2014
Foto: ntv.ru

În legătură cu numeroasele întrebării adresate de către utilizatorii VIZA.md referitoarea la posibilitatea de a călători fără vize în Israel aducem următoarele precizări.

 

Pînă în prezent cetățenii Republicii Moldova au nevoie de vize pentru a călători în Israel chiar dacă anterior autoritățile israeliene declaraseră că ,,Statul Israel va depune toate eforturile pentru liberalizarea regimului de vize către data de 1 august 2014,,

 

Reamintim că declarația politică publicată de MAEIE al RM îi aparține ministrului Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Liberman, făcută în cadrul întrevederii cu Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman aflată într-o vizită oficailă în Israel (iunie 2014).

 

Astfel, pînă la publicarea «în viitorul apropiat» a unei hotărîri la subiectul dat de către legislativul izraelian și informarea prin canale diplomatice despre facilitățile oferite cetățenilor Republicii Moldova, moldovenii vor continua să călătorească în Israel în baza unei vize valabile care se eliberează acestora gratuit. Condițiile de călătorie pot fi vizualizate AICI.

 

Cu titlu aparte reamintim că:

- Cetățenii Statului Israel NU au nevoie de vize pentru a călători în Republica Moldova.

- Deținătorii pașapoartelor românești și rusești NU AU NEVOIE de viză pentru a clători în Israel.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.