REGIMUL FĂRĂ DE VIZE ÎN REGIUNEA MEDITERANEANĂ

31.05.2013
Foto: captainvoda.deviantart.com

Libera circulațiea persoanelor prin țările mediteraneene,atît din partea europeană, cît și din partea africană este scopul unui şir de organizații publice, care au lansat la sfîrșitul lunii mai, un site special pe Internet cu apelul de a semna o petiție în acest sens. Regimul fără vize în regiunea mediteraneană ar trebui să fie accesibil nu numai europenilor sînt convinşi creatorii site-ului http://www.medtwin.org/en site-ului.

 

Libera circulaţiear trebui să se extindă pe ambele maluri ale Mării Mediteraneene, iar dacă mărfurile și serviciile pot trece frontierele fără impedimente, atunci de ce oamenii nu ar putea face acest lucru fără vize? "Am publicat o petiție pentru a forța guvernele, membrii parlamentului și a altor instituții ale puterii de stat de pe ambele maluri ale Mării Mediterane să renunțe la barierele administrative și obstacolele sub formă de vize," ‒ spun autorii documentului. ‒ "Noi, locuitorii regiunii Mării Mediteraneene vrem să unim milioane de oameni din punct de vedere economic, cultural și demografic".

 

Unificarea maluriloreste împiedicată astăzi de barierele vizelor și drepturilor inegale, cred autorii inițiativei. Dacă unui european pentru călătoria prin regiunea mediteraneană îi este suficient pașaportul (sau alt document de identificare) și adresa, atunci rezidentului din altă parte, în plus față de documentele justificative ale călătoriei, îi mai trebuie confirmarea deţinerii mijloacelor financiare şi o serie de certificate. "Astfel, seminariile, simpozioanele, cursurile de formare profesională se anulează, deoarece profesorul sau expertul nu a putut să treacă frontiera", ‒ se spune în declarație. Autorii roagă pe toţi acei care nu sînt indiferenţi faţă de problema cu vizele să semneze petiția. În prezent, au fost de acord cu petiţia circa 800 de persoane.

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.