REPUBLICA MOLDOVA ŞI ITALIA AU DAT STARTUL PRIMEI CAMPANII DE INFORMARE PENTRU MIGRANȚII MOLDOVENI

11.05.2012
Foto: moldovenii.md

Timp de şase luni, din mai pînă în octombrie, cetăţenii moldoveni care locuiesc în Italia, vor putea obţine informaţii despre locurile de muncă vacante în Republica Moldova, vor afla mai multe despre consecinţele negative ale migraţiei şi riscurile muncii ilegale în Italia.

 

În plus, ei vor avea acces la informaţii cu privire la aspectele juridice, economice, sociale, psihologice şi culturale ale şederii lor în Italia.

 

Aceste măsuri sînt luate în cadrul primei campanii de informare a cetăţenilor Republicii Moldova, care lucrează în Italia. Campania cu sloganul "Nimeni în lume nu este singur", este realizată în cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în parteneriat cu Ministerul italian al industriei, prin asistenţa financiară din partea Uniunii Europene, informează Info-Prim Neo.

 

Potrivit datelor oficiale, în Italia, se află mai mult de 130.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Bugetul proiectului se ridică la 2 milioane de euro. Fondurile alocate de către Uniunea Europeană, acoperă 75 la sută din această sumă. Proiectul este co-finanţat de către Ministerul Muncii şi Politicii Sociale din Italia.

 

 

Sursa: pan.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.