REPUBLICA MOLDOVA ŞI REPUBLICA COREEA AU SEMNAT UN ACORD CARE VA FACILITA CĂLĂTORIILE RECIPROCE ALE CETĂŢENILOR

09.05.2012
Foto: tv7.md

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a semnat ieri împreună cu Ambasadorul Republicii Coreea, Eun-Joong Kim, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Coreea privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu.

 

Aflat în vizită la Chişinău, Ambasadorul Republicii Coreea, cu sediul la Kiev, a avut o întrevedere cu şeful diplomaţiei moldoveneşti în cadrul căreia părţile au apreciat dezvoltarea dialogului bilateral şi s-au felicitat reciproc cu ocazia marcării anului acesta a jubileului de 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Coreea.

 

Semnarea Acordului este un prim pas efectuat de către ambele state în direcţia facilitării regimului de călătorii pentru toate categoriile de cetăţeni. Conform prevederilor Acordului, posesorii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu pot călători dintr-un stat în altul fără vize pentru o perioada care nu depăşeşte 90 (nouăzeci) de zile, timp de o jumătate de an, de la data primei intrări.

 

Acordul intră în vigoare după îndeplinirea tuturor cerinţelor prevăzute de legislaţiile naţionale.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.