REPUBLICA MOLDOVA SE BUCURĂ, CA NICIODATĂ, DE O LARGĂ DESCHIDERE ŞI SPRIJIN DIN PARTEA UE ÎN PROBLEMELE DE MIGRAȚIE ȘI AZIL

25.11.2011

La 24 noiembrie, în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat pentru problemele Migraţiei şi Azilului al Regatului Belgiei, Melchior Wathelet.

 

Melchior Wathelet a menţionat că autorităţile belgiene dau o apreciere înaltă opţiunii de integrare europeană a Moldovei, subliniind că aceasta se bucură de o largă deschidere şi de sprijin din partea UE.

 

Oficialul belgian a fost informat despre rezultatele implementării Parteneriatului de Mobilitate RM-UE în contextul proiectelor în domeniul combaterii migraţiei ilegale, sprijinului pentru reîntoarcerea voluntară şi susţinerii în lansarea activităţilor antreprenoriale de către migranţii moldoveni. În acest context, viceministrul de externe a invitat Guvernul Belgiei să se alăture Declaraţiei Comune privind Parteneriatul de Mobilitate, semnat în 2008 de către Republica Moldova şi 15 state-membre ale UE.


Sursa: articol elaborat în baza materialelor publicate de mfa.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.