REVELION MOLDOVENESC ÎN ATENA

16.01.2012
Foto: google+

După cum a comunicat pentru Viza.md Dna Svetlana Lisagor Vergis, revelion moldovenesc în toată frumusețea a fost sărbătorit de moldovenii stabiliți în Atena. Organizatorii și gazda evenimentului a fost Uniunea de Prietenie Moldo Elenă „Alexandros Ipsilantis”, care împreuna cu formația „Basarabia” au oferit ospitalitate și voie buna celor prezenți, prezentînd un program bogat de datini și obiceiuri de iarnă ca acasă, ca la Moldova

 

Seara a fost deschisă de un lai de urători, care au pășit pragul cu un Plugușor de toată frumusețea. Țapul  urătorilor era plin de covrigi și colăcei. Oaspeții, prietenii și prezenții la sărbătoare, au fost primiți cu un mesaj de salutare din partea președintei Uniunii, d-na Svetlana Lisagor Vergis.

 

Cea din urmă surpriză pentru cei prezenți a fost apariția Caprei… „Ța, ța, ța căpriță ța, că numai zahăr ți-oi da…” cîntecul scenetei după un obicei din Bucovina, fusese interpretat de d-na Valentina Ursache, acompaniat la vioara de către folclorista d-na Nina Munteanu.

 

Din partea Uniunii „Al. Ipsilantis”, cu ocazia sosirii Anului Nou și după obiceiul grecesc, oaspeții au primit în dar cîte un „Norocel” (în greacă „guri”), care se oferă pentru un an cu noroc. 

 

Anonymous
Atena

Multumim pentru promovarea activitatilor noastre.

16 Ian 2012- 06:35 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.