ROMÂNIA A ACTUALIZAT LISTA ȚĂRILOR, LA REVENIREA DIN CARE, OAMENII NU MAI STAU ÎN CARANTINĂ

30.03.2021

 

 

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.


Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină, scrie telegraph.md.


CNSU își motivează această măsură prin persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atît prin circulația virusului pe teritoriul național, cît și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”, se arată în textul Hotărîrii.
Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

 

Pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat se află:

 

Estonia Cehia San Marino Ungaria Muntenegru Iordania Serbia Seychelles Curaçao Polonia Liban Aruba Andorra Bulgaria Cipru Suedia Macedonia de Nord Malta Palestina Franța Uruguay Bahrain Italia Kosovo Slovenia Republica Moldova Olanda Brazilia Slovacia Monaco Austria Luxemburg Belgia Kuweit Bosnia si Herțegovina Chile Letonia Paraguay Africa de Sud Wallis and Futuna Bonaire, Saint Eustatius and Saba

Puteți consulta AICI tabelul cu lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.