ROMÂNIA MENȚINE MOLDOVA ȘI UCRAINA ÎN LISTA STATELOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT

29.10.2021

 

 

Autoritățile de la București au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. De duminică, 31 octombrie, Germania, Ungaria, Cehia și Danemarca intră, în urma creșterii incidenței, din zona verde în zona galbenă, iar Ucraina și R. Moldova rămîn în zona roșie.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare începînd cu 31 octombrie, ora 00:00. Astfel, conform hotărîrii numărul 95 din 29 octombrie 2021, modificările în cadrul listei sînt:

 

în zona roșie au intrat: Olanda, Federația Rusa, Insulele Feroe si Guernsey;
înzona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Malaysia, Cuba, Grenada, Costa Rica si Antigua si Barbuda;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Cehia, Danemarca, Ungaria, Germania, Elveția, Liechtenstein, Groenlanda, Iordania si Botswana;


în zona verde au intrat: Palestina, Bermuda, Curaçao, Montserrat, Insulele Virgine Britanice si Insulele Turks si Caicos.
Potrivit autorităților de la București, persoanele vaccinate împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sînt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.