ROMÂNIA A MODIFICAT LISTA ȚĂRILOR DIN „ZONA VERDE”: CUM INTRĂ MOLDOVENII

19.05.2021

 

 

Ambasada României în Republica Moldova informează că țara vecină a aprobat noua listă a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, țara noastră a fost clasată în „zona verde”. În acest sens, Ambasada a hotărît să vină cu unele precizări legate de regulile de intrare în România sau de tranzitare a acestui stat.


Astfel, cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Moldova li se permite intrarea în România, cu exceptare de la carantină. Totuși, pentru a nu sta în carantină, aceste persoane nu trebuie să se fi aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe țări din „zona galbenă” sau „zona roșie”.

 

Totodată, moldovenii cu pașaport biometric nu vor putea intra în România, cu excepția persoanelor încadrate în această listă.


Ambasada precizează că toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sunt exceptate de la măsura carantinei.

 

„Pentru a fi permisă tranzitarea României, persoanele trebuie să probeze faptul că scopul călătoriei este unul justificat și esențial, respectiv că li se va permite continuarea călătoriei în celelalte state de tranzit, dacă este cazul, și li se va permite intrarea în țara de destinație. Dovada scopului călătoriei se poate face în baza unui drept de ședere, dacă sunt impuse astfel de limitări de către statele de tranzit/ destinație (viză, permis de ședere, carte de rezidență etc.)”, se menționează în postarea Ambasadei României la Chișinău.

 

Totodată, tranzitul prin România trebuie să fie efectuat neîntrerupt, în maximum 24 de ore, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens.

 

Persoanele trebuie să mai cunoască faptul că dacă ele sosesc pe teritoriul României din țări din „zona galbenă” sau „zona roșie”, atunci se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau într-un spațiu special destinat pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, aceste persoane pot ieși din carantină după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptome de boală.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.