Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

RUSIA INTRODUCE UN NOU TIP DE VIZĂ

30.05.2017
Rusia introduce un nou tip de viză
 

Rusia introduce un nou tip de viză pentru ca străinii să obțină permis de ședere temporară.

 

Duma de Stat a adoptat legea care introduce un nou tip de viză pentru intrarea în Rusia, pentru ca străinii sau apatrizii să poată obține un permis de ședere temporară.

 

Este prevăzut că cetățenii străini și apatrizii care au primit permis de ședere temporară în Rusia, vor efectua intrarea în Federația Rusă și ieșirea din acesta, în baza unor documente valabile care atestă identitatea lor și viză de ședere temporară, cu excepția cazului în care acest lucru e prevăzut de acordurile FR sau de decretele Președintelui Federației Ruse, comunică „RIA Novosti“.

 

Legea completează lista cu vizele obișnuite de intrare în Rusia cu o nouă viză - pentru intrarea în Federația Rusă, pentru primirea unui permis de ședere temporară. O astfel de viză îi va fi eliberată unui străin sau de apatrid pentru un termen de pînă la patru luni, în cazul în care deține decizia organului teritorial al Ministerului Afacerilor de Interne al Rusiei de eliberare a unui permis de ședere temporară în țară.

 

Viza de ședere temporară este eliberată de organul teritorial al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei concomitent cu permisul de ședere temporară în Federația Rusă și pe durata valabilității acestui permis.

 

În plus, în lege este precizată noțiunea de „viza“ ca fiind permis de intrare în FR, eliberat de către organul de stat autorizat și să rămînă în Rusia sau să treacă tranzit pe teritoriul Federației Ruse“ (în redacția actuală este stabilit că viza este eliberată pentru intrarea în Rusia sau tranzitarea acesteia).


Guvernul FR este autorizat să aprobe normele de stabilire și de distribuire a cotelor pentru eliberarea cetățenilor străini și apatrizilor a permiselor de ședere temporară în Federația Rusă (astfel de cote sînt aprobate anual de către Cabinetul de Miniștri la propunerile organelor executive ale puterii de stat a subiecților Federației Ruse).

 

Sursa: moscow-baku.ru
 

Publică un comentariu nou