RUSIA NU A ACCEPTAT PROIECTUL ACORDULUI PRIVIND ASIGURAREA CU PENSII

26.01.2017
Rusia nu a acceptat proiectul acordului privind asigurarea cu pensii
 

Rusia nu a acceptat proiectul acordului propus de Tadjikistan cu privire la soluționarea problemei asigurării cu pensii a muncitorilor migranți care lucrează în FR, întorcîndu-l spre a fi revizuit, a declarat prim-vicepreședintele Agenției pentru asigurări sociale și pensii a Republicii Tadjikistan, Nazokat Odinazoda.


Responsabili de la Moscova consideră că unele prevederi ale proiectului, care ar trebui să rezolve problema asigurării cu pensii a miilor de migranți din Tadjikistan, care lucrează în Rusia, contravin legislației rusești.

 

Anterior, Ministerul Muncii din Tadjikistan a declarat că ar putea conta pe pensii cetățenii din Tadjikistan, care lucrează oficial pe teritoriul Rusiei și au asigurare socială. Era preconizat că plata pensiilor să se facă din contul taxei sociale, pe care lucrătorii angajați oficial o achită în țara gazdă. Autoritățile din Tadjikistan vor primi aceste fonduri înapoi și din ele vor plăti sub formă de pensii migranților care au ajuns la vîrsta de pensionare.


Potrivit statisticilor oficiale, numărul migranților tadjici care muncesc în Rusia constituie circa 800 de mii de persoane, scrie interfax.ru.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.