RUSIA NU VA ACORDA VIZELE DE LUCRU MEMBRILOR FAMILIILOR LUCRĂTORILOR MIGRANȚI

30.01.2017
Rusia nu va acorda vizele de lucru membrilor familiilor lucrătorilor migranți
 

Comitetul Dumei de Stat al Rusiei pentru legislație constituțională a respins, în prima lectură, proiectul de lege, care prevede acordarea vizei de lucru obișnuite membrilor familiilor tuturor lucrătorilor migranți străini care sosesc în Federația Rusă, pe durata contractelor de muncă încheiate de către aceștia sau a contractelor civile.

 

"Principala modificare, prevăzută în proiectul de lege, este preconizată să fie introdusă în partea a 7-ea, art. 256 a Legii federale din 15 august din 1996 "Cu privire la procedura de ieșire din Federația Rusă și de intrare în Federația Rusă".


Prin această modificare a normei articolul indicat este completat cu indicația posibilității de a elibera viză de lucru obișnuită pentru membrii familiei cetățeanului străin sau apatrid care sosesc (sau au sosit deja) în țara noastră pentru a lucra, în general", este comunicat într-o notă explicativă la document. Prin modificările legislative propuse, membrii familiilor cetățenilor străini și apatrizilor, care lucrează pe teritoriul Federației Ruse, sînt tratați la fel ca membrii familiilor profesioniștilor cu înaltă calificare străini, pentru care, în conformitate cu Legea federală "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă", există o procedură specială de obținere a permiselor de muncă, precum și a altor documente necesare pentru aflarea pe teritoriul Rusiei. Autori ai documentului sînt: membra Consiliului Federației Ludmila Bokova și deputații Dumei de Stat: Nadejda Șaidenco și Rizvan Curbanov în perioada în care aceștia își execută competențele de deputat. Guvernul FR nu susține modificările legislative propuse.


În revocarea documentului de la Guvern este menționat că proiectul de lege nu ia în considerare faptul că invitațiile de a lucra în Rusia pentru profesioniștii străini calificați sînt oferite în funcție de cota, aprobată anual conform propunerilor autorităților executive ale subiecților FR, ținîndu-se seama de situația demografică din regiunea în cauză și a posibilităților acestora pentru a-i primi pe cetățenii străini, iar evidența membrilor familiilor angajaților străini nu este prevăzută în sistemul de cote.


Sursa: ИА Новости
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.