RUSIA VA ANULA VIZELE PENTRU CETĂȚENII GEORGIEI

06.01.2016
Rusia va anula vizele pentru cetățenii Georgiei
 

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunțat liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Georgiei, ca mai tîrziu să urmeze și abolirea vizelor.

 

De pe data de 23 decembrie cetățenilor Georgiei le sînt perfectate în Rusia vize pentru:afaceri, muncă, studii și vize umanitare, precum și vize private, indiferent, dacă au grad de rudenie cu acei care-i invită, în baza invitațiilor în vigoare, eliberate în modul prevăzut de către Serviciul Federal de Migrație al FR. Aceste informații au fost oferite de către Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, cu trimitere la "procesul continuu de normalizare a relațiilor ruso-georgiene".

 

Vă reamintim că președintele Rusiei Vladimir Putin la conferința de presă anuală din 17 decembrie a declarat disponibilitatea de a anula regimul de vize cu Georgia. Formalitățile de intrare pentru cetățenii celor două țări au fost stabilite în anul 2000, iar în anul 2012 autoritățile de la Tbilisi au anulat unilateral vizele pentru ruși. Responsabili de la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei au subliniat, de asemenea, că "partea rusă este hotărîtă să continue să întreprindă măsuri în scopul simplificării condițiilor de comunicare a cetățenilor celor două țări, fără a exclude posibilitatea introducerii ulterioare a unui regim fără vize în baza reciprocității".

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.