RUSIA VA INTRODUCE, PÎNĂ LA SFÎRȘITUL ANULUI 2014, REGIMUL DE VIZE PENTRU CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA?

27.02.2014
Foto: england-moscow.com

,,Rusia va introduce, pînă la sfîrșitul anului 2014, regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova?,,- acesta este noul sondaj lansat de portalul Viza.md.

 

Aşadar, Vă invităm să participați la sondajul menționat, care este disponibil AICI.

 

Rezultatele sondajelor precedente, precum și comentariile video ale invitaților noștri pot fi vizualizate la următoarea adresă: http://www.viza.md

 

Totodată, reamintim că anterior vice-premierul rus Dmitri Kozak, a declarat pentru mass-media din Federația Rusă că în curînd, pentru statele CSI va fi introdus un regim de vize. „Daca nu vom controla fluxurile de migranţi prin regimul de vize, atunci noi nu vom putea proteja ţara noastră de conflicte interetnice”, a explicat Kozak.

 

Un alt motiv invocat de vicepremierul rus sînt convorbirile dintre Rusia şi UE privind liberalizarea regimului de vize. UE cere ca Rusia să-şi consolideze hotarele. „Fără un regim de vize nu vom putea să ajungem la un numitor comun cu Uniunea Europeana ca cetăţenii ruşi să călătorească liber în UE. Devreme ce am ajuns în state diferite, atunci fiecare stat trebuie să-şi protejeze interesele naţionale”, a declarat vicepremierul.

 

Kozak a menționat că regimul de vize va fi anulat în cazul în care va creşte nivelul social-economic şi de securitate din statele CSI.

 

În prezent, pentru a călători în Federația Rusă, cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de vize pentru o perioadă de 90 de zile de ședere (pe parcursul a 6 luni de la prima intrare).

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.