SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII MARCATĂ LA TALLINN

10.03.2015
Sărbătoarea primăverii marcată la Tallinn
Foto: viza.md

La 7 martie 2015, la sărbătoarea Mărţişorului organizată de Asociaţia moldovenilor „Luceafărul” în incinta sălii de concerte Pelgulinna Rahvamaja din or. Tallinn, au participat reprezentanţi ai comunităţii moldovenilor în Estonia, ai minorităţilor naţionale din cadrul Uniunii asociaţilor naţional-culturale „Lyra” din Estonia, şi reprezentanţi ai administraţiei oraşului Tallinn.


Evenimentul a fost marcat cu recitări de poezii, evoluări ale ansamblului etnofolcoloric „Noroc” şi ansamblului de dansuri „Bucuria”, ale copiilor din cadrul ansamblului Lezghinka al asociaţiei culturale Lezghine din Estonia, şi colectivul de dansuri al Gimnaziului Mustjõe din Tallinn, care au dansat o horă moldovenească.


În cadrul evenimentului, Ambasada Republicii Moldova în Estonia a transmis comunităţii moldovenilor mărţişoare confecţionate de copiii şi tinerii din R.Moldova la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO şi la Centrul CULTUM, în cadrul proiectului „Mărţişor cu DOR de-acasă”, lansat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din R. Moldova.


Sursa: mfa.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.