SĂRBĂTORIREA LA BAKU A „MĂRŢIŞORULUI”

05.03.2015
Sărbătorirea la Baku a „Mărţişorului”
Foto: mfa.gov.md

În perioada 2-3 martie 2015, Ambasada Republicii Moldova la Baku a organizat două măsuri festive de omagiere a sărbătorii tradiţionale „Mărţişor”.


Astfel, la 2 martie 2015, în incinta liceului Nr. 20 din Baku, a fost organizată o acţiune festivă de distribuire, colectivului pedagogic şi elevilor, a mărţişoarelor şi bucletelor, pregătite şi tipărite de Ambasadă, cu descrierea originilor şi tradiţiilor de sărbătorire în ţara noastră a „Mărţişorului”. De asemenea, pedagogii şi elevii azeri au fost informaţi despre tradiţiile şi obiceiurile moldovenești de primăvară, fiindu-le oferite şi diverse dulciuri.


La 3 martie 2015, în incita Ambasadei, a avut loc serata de omagiere a sărbătorii „Mărţişor”. La eveniment au participat membrii familiilor colaboratorilor Misiunii, reprezentanţi ai organizaţiei diasporale moldoveneşti de la Baku, precum şi unii jurnalişti. Programul seratei a inclus oferirea mărţişoarelor tuturor invitaţilor, prezentarea video a filmului documentar despre istoria şi tradiţia „Mărţişorului”, alocuţiunea Ambasadorului, audierea unor piese muzicale populare, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti.


Invitaţilor la serata Ambasadei le-au fost oferite postere stilizate, conţinând „Legenda Mărţişorului” (în limbile română, azeră şi rusă) pregătite şi tipărite de către Ambasadă, iar pe parcursul acţiunii a fost realizată o sesiune foto a evenimentului. De asemenea, în cadrul acţiunii, colaboratorii Misiunii au întreţinut un dialog activ cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti, cei din urmă fiind informaţi pe marginea ultimelor evoluţii social-politice din ţară, în special, despre numirea în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova a domnului Chiril Gaburici, care anterior a deţinut funcţia de Preşedinte al Diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan.
 

Sursa: mfa.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.