SCENARII СARE DAU FIORI OMENIRII ÎN 2012

Foto: liceenii-cnmb.blogspot.com

Prăbuşirea zonei euro, agravarea tensiunilor din Asia sau reducerea ratingului de ţară al SUA se află printre pericolele care ameninţă lumea în 2012.

 

2012 este un an complicat pentru întreaga lume, care traversează o criză financiară severă, în Europa şi SUA, sau se confruntă cu tensiuni în Asia.

 

Lumea ar putea să treacă prin mai multe scenarii sumbre, de la colapsul zonei euro pînă la reducerea ratingului de credit al SUA, schimbarea orien­tă­rii Rusiei după alegerile pre­zi­den­ţia­le sau escaladarea tensiunilor în Asia.

 

Acestea sunt temerile exprimate de Banca ja­po­ne­ză de investiţii Nomura la în­ce­put de an şi incluse în raportul Glo­bal FX Outlook 2012, potrivit jurnalul.ro, care citează Agerpres.

 

Investitorii străini şi guvernele occ­identale vor monitoriza cu precauţie posibilele schimbări în orien­ta­rea politică a Rusiei în cazul în care, aşa după cum se şi aşteaptă, premie­rul Vladimir Putin va cîştiga alegerile pre­zidenţiale prevăzute pentru 4 mar­tie, se menţionează în raportul analiştilor niponi.

 

Investitorii au în­gri­jorări şi în legătură cu economia chi­neză. Cu toate acestea, principa­le­le riscuri pentru lume, conform ex­per­ţilor de la la Nomura, vin dinspre Euro­pa şi SUA, mai ales în condiţiile în care în noiembrie 2012 sunt programate alegeri prezidenţiale în SUA.


O altă problemă care dă bătăi de cap omenirii este încălzirea globală. 2012 ar putea fi unul dintre cei mai calzi din 1850 încoace, tempera­tu­ra medie aşteptată pe plan global fiind cu aproape jumătate de grad Cel­sius mai mare decît media de 14 grade din perioada 1961-1990, po­tri­vit Reuters, citată de Agerpres.

 

Sursa: realitatea.net


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.