SCHENGEN PENTRU BULGARI ȘI ROMÂNI DE LA 1 APRILIE NU E O GLUMĂ

12.01.2024

 

 

Bulgaria și România intenționează să elibereze vize Schengen pe termen scurt de la 1 aprilie, pe baza documentului turiștii vor putea intra în toate statele membre Schengen prin aceste țări, cu avionul sau pe mare, relatează Schengen Visa Info.

 

"Se preconizează că Bulgaria și România vor începe să elibereze vize Schengen de la 1 aprilie anul acesta. Viza permite unui cetățean străin să intre și să rămînă în statele membre Schengen pentru o perioadă de pînă la 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile", scrie publicația.  În același timp, nu există un document oficial cu data începerii eliberării vizelor Schengen de către cele două state.

 

După cum notează portalul, inițiativa este legată de decizia Consiliului UE de a anula controalele la frontierele maritime și aeriene ale României și Bulgariei în spațiul Schengen. Anterior, UE a decis să elimine controalele la frontierele maritime și aeriene cu Bulgaria și România începînd cu 31 martie 2024. În urma acestei decizii, s-a recomandat Consiliului UE să decidă stabilirea unei date pentru anularea controalelor la frontierele terestre interne.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.