SCHUEBEL: ODATĂ CU LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE, SITUAȚIA MOLDOVENILOR DIN ȚĂRILE UE NU SE VA SCHIMBA

07.02.2012
Foto: unimedia.md

„Liberalizarea regimului de vize presupune intrarea și călătoria liber în statele membre Uniunii Europene, dar nu și șederile de lungă durată sau angajarea în câmpul muncii”. Despre aceast a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Dirk Schuebel.

 

Potrivit sursei, odată ce necesitatea vizelor va fi abolită, cetățenii moldoveni vor putea intra și cătători liber în statele membre UE care sunt membre ale zonei Schengen pentru o perioadă de trei luni. „Situația cetățenilor moldoveni care vor dori să rămînă pe teritoriul unui stat Schengen pentru o perioadă mai lungă, nu se va schimba: vor fi nevoiți să obțină o viză națională de lungă ședere sau un permis de ședere precum este cazul la moment. Angajarea legală în cîmpul muncii va continua să depindă de legislația națională a fiecărei țări, ca și în cazul permiselor de muncă”, a menționat ambasadorul în cadrul unui interviu pentru moldova.org.

 

Totodată, Schuebel a menționat că UE și guvernul Moldovei depun toate eforturile pentru facilitarea mobilității cetățenilor moldoveni incluzînd angajarea legală și migrația circulară prin intermediul Parteneriatului de Mobilitate care leagă proiecte implementate de 15 state membre UE și două agenții (FRONTEX și Fundația Europeană de Training).


Sursa: UNIMEDIA

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.