SERBIA VA SIMPLIFICA REGIMUL DE VIZE

01.07.2014
Foto: mendaily.com

Guvernul Serbiei examinează chestiunea cu privire la simplificarea regimului de vize pentru cetățenii unei serii de țări: parteneri economici, strategici ai statului balcanic.

 

Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dačić,și ministrul Comerţului, Turismului şi Telecomunicaţiilor, Rasim Ljajić, au discutat posibilitatea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii unei serii de țări, în scopul atragerii turiștilor străini și potențialilor investitori. Este vorba despre încheierea mai multor acorduri bilaterale privind facilitarea regimului de vize cu acele țări care sînt principalii parteneri economici ai statului balcanic. În plus, Serbia poate simplifica regulile de intrare pentru străini: titularii unei vize valabile Schengen, americane sau britanice.

 

Serbia abordează turismul nu numai ca pe un sector al economiei, care aduce profit ţării, ci şi ca pe un domeniu care influenţează dezvoltarea industriilor conexe: agriculturii, transporturilor, comerțului și telecomunicaților, a declarat Rasim Ljajić. Potrivit ministrului, în ultimii 15 ani, veniturile Serbiei din turism s-au majorat de 50 de ori. În anul 2013, bugetul ţării a fost suplinit cu o cifră record ‒ 800 milioane dolari, din contul industriei turismului, în timp ce în 2000 – cu doar 20 de milioane.

 

Vă reamintim că cetățenii Republicii Moldova pentru a vizita Serbia au nevoie de viză. Paşaportul trebuie să fie valabil cel puțin 1 lună din momentul încheierii călătoriei.

Autoritățile Serbiei au simplificat procedura de eliberare a vizelor următoarelor categorii de cetățeni ai Republicii Moldova, eliberîndu-le viza în ziua depunerii cererii:

 

- Titularilor vizelor Schengen valabile. Viză sîrbă va fi eliberată pentru o perioadă mai scurtă, decît cea Schengen. Ea va fi valabilă peste o zi după ce viza Schengen devine activă și va expira cu două zile înainte de expirarea vizei Schengen;

- Pasagerii care sînt întranzit, care au o viză în țara de destinație;

-Grupurile organizate de cetățeni care pleacă în Serbia în cadrul cooperării economice, culturale, științifice sau sportive, precum și grupurile organizate de turiști, cărora li se va elibera o viză colectivă.

 

Documentele pentru obţinerea vizei sîrbe pot fi transmise la Ambasada Serbiei de la București: personal, prin poștă sau prin părți terțe autorizate. Informaţii suplimentare puteţi obţine la Ambasada Serbiei la Bucureşti (tel.: + 4021 / 211-98-71, 211-98-72, 211-98-73, e-mail: mail@ambserbia.ro).

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.