SINGAPORE: TRANZIT FĂRĂ VIZE CU ANUMITE CONDIȚII

13.04.2017
Singapore: tranzit fără vize cu anumite condiții
 

Dacă mergeți din punctul „A“ prin Singapore („C“), într-o țară terță (punctul „B“), trebuie să aveți asupra Dvs. un bilet confirmat (și o viză în țara de destinație, dacă este necesară), un pașaport valabil și să plecați nu mai tîrziu decît 96 de ore, acestea sînt cerințele de bază pentru călătorii, care doresc să profite de ocazia de a tranzita fără vize țara „bananieră“. La prima vedere, nimic complicat, dar în legătură cu multiplele cazuri de refuz de intrare în Singapore cetățenilor străini, din cauza nerespectării de către aceștia a legislației de imigrație locale, Viza.md oferă în continuareexplicații referitor la unele lucruri specifice privind 96 de ore de tranzit fără vize pe teritoriul Singapore.

 

În primul rînd, posibilitatea de tranzit fără vize nu presupune intrarea și aflarea automată fără viză pînă la 96 de ore. Printre cerințele obligatorii, se numără respectarea strictă a regulilor: a intra în Singapore din țara „A“, pentru a zbura spre țara «B».

 

Țara din care ați sosit în Singapore și țara în care aveți de gînd să plecați, ar trebui să fie diferite. Prezența unui bilet dus-întors în aceeași țară (de exemplu, ruta Singapore Chișinău-Chișinău) nu vă oferă dreptul de tranzitare fără vize.

 

În cazul cînd sînteți în tranzit fără vize prin Singapore puteți intra în țară în orice mod (inclusiv pe uscat sau pe mare), însă trebuie să plecați numai pe calea aerului. Pasagerul trebuie să aibă asupra sa biletele cumpărate, scoase la tipar spre /din Singapore, precum și cardul de migrație completat (eliberat în avion sau la punctele de control ale frontierei). Bilete de autobuz sau acelea la feribot, precum și biletele rezervate neachitate în țări terțe, nu vă oferă dreptul de tranzit fără vize.

 

Încă o condiție se referă la documente: pașaportul călătorului trebuie să fie valabil cel puțin încă șase luni de la data plecării din Singapore.

 

La prima cerere a colaboratorului de frontieră trebuie să fie prezentate documentele, care să confirme deținerea mijloacelor financiare suficiente pentru a se afla în Singapore, precum și rezervarea la hotel (în cazul opririi tranzit mai mult decît o zi). Prelungirea perioadei de tranzit fără viză pentru mai mult de 96 de ore este imposibilă. În acest caz, decizia finală privind acordarea dreptului la tranzitul fără vize prin Singapore rămîne să o ia ofițerul Serviciului de migrație.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.