SLOVACIA ÎNCEPE SĂ RECUNOASCĂ PAŞAPOARTELE GENERALE DIN KOSOVO

30.07.2012
Foto: wikipedia.org

Slovacia a început să recunoască paşapoartele cetăţenilor din Kosovo, în pofida faptului, că Bratislava, oficial, nu recunoaşte independenţa Kosovo, anunţă agenţia locală de ştiri


SITA cu referinţă la reprezentantul MAE Boris Gandel. Din spusele lui, Slovacia a recunoscut ca valabile paşapoartele, eliberate cetăţenilor de autorităţile din Kosovo, dar continuă să nu recunoască paşapoartele diplomatice şi cele de serviciu. "Recunoaşterea actelor de călătorie, eliberate de autorităţile din Kosovo, este o procedură tehnică şi de drept, fără consecinţe politice ", - a spus Gandel.


Reprezentantul oficial MAE a subliniat, că poziţia Bratislavei faţă de independenţa, autoproclamată de Kosovo, nu s-a schimbat - Slovacia nu recunoaşte statul independent Kosovo. Gandel a specificat, că titularii paşapoartelor eliberate de Kosovo "acum se pot adresa pentru obţinerea vizei slovace, care va fi ataşată paşaportului, eliberat de autorităţile din Kosovo". Titularii paşapoartelor generale din Kosovo se pot afla pe teritoriul Slovaciei legal.


Kosovo a adoptat Declaraţia de independenţă la şedinţa Parlamentului din 17 februarie, 2008.


A doua zi, la 17 februarie, 2008, un şir de state au recunoscut independenţa Kosovo. În Europa, prima, care a luat această decizie, a fost Franţa, după care au urmat-o Marea Britanie şi Italia. În aceeaşi zi, independenţa Kosovo a fost recunoscută de SUA. La 20 februarie, 2008 Germania a recunoscut şi ea suveranitatea ţinutului. Serbia, Rusia, China , India şi alte ţări influente au refuzat să recunoască Kosovo, considerînd, că prin separarea lor albanezii din Kosovo au încălcat normele dreptului internaţional.


Sursa: news.turizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.