SOBIANIN: ÎNTOTDEAUNA A EXISTAT ȘI VA EXISTA UN DEFICIT AL FORȚEI DE MUNCĂ

09.10.2015
 

"Între migranții europeni și acei care vin în Rusia, există o mare diferență. În Europa migranții pleacă după îndemnizații, iar în Rusia vin să lucreze", acest lucru l-a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un interviu acordat redactorului-șef al ziarului "Argumentî i factî".

 

"Și dacă europenii îi plătesc pentru faptul că aceștia nu fac nimic, întreținîndu-i, atunci în țara noastră migranții ne plătesc ca să vină să lucreze aici. Am introdus sistemul de patente. Pentru a avea permis de ședere în Moscova pentru mai mult de trei luni, aceștia trebui să dețină documentul relevant și să plătească 4 mii de ruble pe lună în avans ca impozit pe venit. În plus migrantul angajat în cîmpul muncii trebuie să-și cumpere polița de asigurare pentru sănătate. Statul nu are nici un fel de obligațiuni față de acesta în ce privește asigurarea socială. Iată de cemigranții aduc Moscovei mai multe venituri, decît creează probleme", a adăugat Sobianin.

 

Întrebat dacă există un deficit al forței de muncă, primarul Moscovei a subliniat că: "Întotdeauna a existat și va exista un deficit al forței de muncă, deoarece locuri de muncă sînt încă pentru aproximativ 2,5 milioane de oameni. Unele dintre acestea sînt ocupate de lucrătorii din regiunile Rusiei și din suburbiile Moscovei, altă parte sînt completate din contul migranților".

Sursa: aif.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.